keresés:
kezdőlapcégünkrőlszolgáltatásokkereskinálletöltések/áraklinkekkapcsolat  
   
 
  hasznos információk
  cégnév kereső
  partnereink
  adóhumor
  jelentkezési lap
   
 
Bejelentkezés:
 
rólunk mondták:  
 
  Aktuális hírek
Untitled Document
Óriási lejtőn van az építőipar
2012.09.10 15:50:19

A tavalyi, enyhén optimista várakozások ellenére az építőipar 2012-ben sem tud fejlődni, az iparág szereplői újból - immár hetedik éve - további hanyatlásra számítanak. Az építőipari vállalatok csökkenő eladásokról és megrendelésekről, valamint tovább romló kapacitáskihasználtsági adatokról számolnak be - derül ki "A magyar építőipar 2012" című kiadványból, melyet a CEEC Research a KPMG magyarországi irodájával együttműködve 100 építőipari vállalat megkérdezésével készített

A magyar építőipar immár 2006 óta folyamatosan hanyatlik. Tavaly 7,7 százalékos volt a visszaesés, a tavalyi tanulmányban megszólalók az iparág valamivel kisebb mértékű, 5 százalékos szűkülésére számítottak. "Egy évvel ezelőtt az építőipari társaságok még arra számítottak, hogy 2012-ben újra növekedési pályára állhat az iparág, most azonban már 7,8 százalékos csökkenést jósolnak. Mindez a nehéz gazdasági környezet következménye, melyben a beruházások száma is tovább csökken" - kommentálta az eredményeket Jirí Vacek, a CEEC Research igazgatója.

A jövő évre vonatkozó előrejelzéseikben a cégek nagyon óvatosak: minden tizedik nem tudja előrejelezni a szektor teljesítményének alakulását, közel felük szerint további hanyatlás várható. Összességében a válaszadók az iparág 2,2 százalékos csökkenésére számítanak.

A válaszadók úgy érzik, növekedési lehetőségeiket több, tőlük független tényező korlátozza. Egyrészt a bürokráciát említik, de gondot okoz az is, hogy nehezen jutnak hitelhez, és a megrendelések száma is csökkent mind a magán-, mind az állami szektor részéről. A megkérdezettek 61 százaléka nyilatkozott arról, hogy kevesebb megrendelése van, mint egy évvel ezelőtt.

2012-ben az építőipar eladásai is csökkennek, átlagosan 7,7 százalékkal. Ennek fő oka továbbra is az, hogy a cégeknek nagyon rövid időszakra, jelenleg mindössze 2,7 hónapra előre vannak szerződéses megrendeléseik. A vállalatok kapacitáskihasználtsága is csökkent az előző évhez képest: 59 százalékra a 2011-es 65 százalékról.

Mindemellett azonban 2011-hez képest csökkent azoknak a cégeknek az aránya, amelyek nyereség nélkül, vagy kisebb veszteség mellett is elvállalnak megbízásokat. A megkérdezettek mindössze 31 százaléka nyilatkozott erről, miközben tavaly még 41 százalék volt az arányuk. "A legfőbb oka ennek a változásnak, hogy a vállalatok belátták, ez fenntarthatatlan. Ahhoz, hogy a céget életben tartsák, nem elég éppen csak az aktuális építkezés költségeinek fedezésére keríteni újra és újra pénzt" - tette hozzá Jirí Vacek.

A következő 12 hónap legfontosabb prioritásának a működési hatékonyság fejlesztését tartották a cégvezetők. Ebben a folyamatban a legfontosabb a költségek további leszorítása, de csak az elvárt minimális haszon biztosítása mellett.

 
  Többen meglepődnek, hogy elégedettek vagyunk a székhely szolgáltatónkkal és az irodai háttérbiztosítással, ez úgy tűnik, ritkán fordul elő.
Szinte már biztos volt, hogy nem tudom a Cégemet megmenteni, de a Cégüzlet Kft. sikeresen megoldotta a problémámat. Nagy Sándor Budapest
Jó volt Önökkel beszélgetni, mert végre valaki olyan partnerre találtam, aki kreatívan gondolkodik a dolgokról, aki érzi és tudja mi a teendő, hogy cége folyamatosan és jól működjön.
EVÁ-s cégre volt szükségem és a Cégüzlet Kft. segített számomra ideális céget találni. Gyors ügyintézés, megbízható cég! Ajánlani tudom mindenkinek. - Szombathely
Szeretném jelezni, hogy nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Különösen tetszett, hogy egy hétvégén írt email-re is gyorsasággal válaszoltak és a következő héten már el tudtak fogadni. Szimpatikus és megbízható csapat, nyugodtan bíztam cégügyeimet a Cégüzlet Kft. - ra.
Még egyszer köszönöm és gratulálok a weblapjukhoz is!

Üdvözlettel:
Kaffai Szabolcs
 
  ugrás a lap tetejére Egy biztos pont az üzleti világban Általános szerződési feltételek  
       
  Cégüzlet kft. 2010©

Központi elérhetőség:
1137 Budapest
Radnóti Miklós út 38. 3em. 14.
(23 kaputelefon)
Ügyfélszolgálat:
Hétfőtől - péntekig: 08.00-17.00
tel: +36 1/787-0804
Fax : +36 1/784-3303
ceguzlet@ceguzlet.hu