keresés:
kezdőlapcégünkrőlszolgáltatásokkereskinálletöltések/áraklinkekkapcsolat  
   
 
  hasznos információk
  cégnév kereső
  partnereink
  adóhumor
  jelentkezési lap
   
 
Bejelentkezés:
 
rólunk mondták:  
 
 
Untitled Document
  Aktuális hírek
  Aktuális hírek
  Aktuális hírek
Szolgáltatásaink
2012.06.22

Szolgáltatásaink között megtalálhatók a következők:


   
 
tovább
Eddigi legrosszabb hónapjait zárta az építőipar
2012.09.10

Április és július lett az építőipar legrosszabb negyedéve, ebben az időszakban indult a legtöbb cég ellen felszámolás. Az Opten szerint a szektorban továbbra is stabilan emelkedik a felszámolások száma, kedvező fordulatra még legalább fél évig nem lehet számítani.
 
tovább
Készpénz csak másfél millióig
2012.09.10

Az eredeti tervvel szemben havonta nem 5 millió, hanem csak másfél millió forintnyi készpénzforgalmat bonyolíthatnak egymással januártól a vállalkozások. A cél - a gazdaság fehérítése mellett - a tranzakciós illetékből származó bevétel növelése lehet.

 
tovább
Kovács Árpád kételkedik az adóbeszedés hatékonyságában
2012.09.10

Kérdéses, hogy négyszeresére növelhető-e az adóbeszedés hatékonysága, mint ahogy az szerepel a jövő évi büdzsé tervezetében - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
 
tovább
Óriási lejtőn van az építőipar
2012.09.10

A tavalyi, enyhén optimista várakozások ellenére az építőipar 2012-ben sem tud fejlődni, az iparág szereplői újból - immár hetedik éve - további hanyatlásra számítanak. Az építőipari vállalatok csökkenő eladásokról és megrendelésekről, valamint tovább romló kapacitáskihasználtsági adatokról számolnak be - derül ki "A magyar építőipar 2012" című kiadványból, melyet a CEEC Research a KPMG magyarországi irodájával együttműködve 100 építőipari vállalat megkérdezésével készített.
 
tovább
 
Többlettámogatás igényelhető uniós pályázatoknál
2012.09.10

Kivételes esetben többlettámogatás igényelhető egy projekt közösségi támogatási szerződése keretében, az egyes operatív programok jóváhagyott keretén felül pedig többlet-kötelezettségvállalás is lehetséges - áll abban a kormányrendeletben, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

 
tovább
Márt, Magyarázkodik a NAV az Európai Bíróság döntése után
2012.09.10

Az Európai Unió Bírósága a C-80/11. és C-142/11. számú egyesített ügyekben – magyar bíróságok jogértelmező állásfoglalás kérése alapján – ún. előzetes döntéshozatali eljárás keretében 2012. június 21-én előzetes döntést hozott, mely rögtön a sajtóérdeklődés középpontjába került. Néhány sajtócikk sajnálatos módon azzal vezeti félre a közvéleményt, hogy az Európai Bíróság döntése a magyar adóhatóság eddigi áfa-ellenőrzési gyakorlatát minősítette jogsértőnek.
 
tovább
Óriásit tévedett a NAV, itt a mentőöv a vétlen adózóknak
2012.06.27

Adószakértők évek óta hangoztatott álláspontját erősítette meg csütörtöki döntésében az Európai Bíróság, amely kimondta: jogsértő a magyar adóhatóság eddigi áfa-ellenőrzési gyakorlata. Nem tagadható meg ugyanis az áfalevonási jog arra hivatkozva, hogy a revizorok szabálytalanságot találtak a beszállítónál. Erre csak akkor lenne joga a NAV-nak, ha bizonyítja, hogy az adóalany tudta vagy tudnia kellett volna, hogy adócsalásban vesz részt.
 
tovább
Az eltiltott cégvezetők neve is benne lesz az ingyenes céginformációban
2012.06.27

Azok a cégvezetők, gazdasági társaságok jelenlegi és volt vezető tisztségviselői, cégvezetői vagy tagjai, akiket a gazdasági társasági törvény alapján a bíróság az ilyen pozíciótól eltiltott, július 1-jétől napi frissítéssel felkerülnek az ingyenes céginformációk közé - a közigazgatási és igazságügyi miniszter erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
 
tovább
Nincs kegyelem, egyből viszi a pénzed az adóhatóság
2012.06.27

Gőzerővel gyűjti a pénzt az adóhatóság a költségvetésnek: május végéig 156,6 milliárd forintot szedett be végrehajtásból, ami 6,7 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte a feketelista.hu. Amit csak lehet, egyből visz a számláról az adóhatóság: az év első öt hónapjában 11,7 százalékkal nőtt az inkasszók száma és összességében csaknem 20 százalékkal több tartozást egyenlített ki ily módon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ugyanakkor 12,6 százalékkal csökkent az ingó-, és 23,7 százalékkal az ingatlanárverés.
 
tovább
 
Napelemet raknál a házra? Így kell adóznod utána.
2012.06.27

Bár az tény, hogy az áramszolgáltatóknak Magyarországon kötelezően át kell venniük a hálózatra kapcsolt napelemes rendszerekben megtermelt áramot, nagy kérdés ugyanakkor, hogy túltermelés esetén van-e a háztartási kiserőművek tulajdonosainak adófizetési kötelezettsége. A NAV állásfoglalása szerint igen cizellált a kép, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb esetben egyedi elbírálás alá esik az "adóalany".
 
tovább
Újabb magyar cégek húzták le a rolót
2012.06.27

Tavaly havonta átlagosan 340 építőipari céggel szemben indult végelszámolás, az elmúlt három hónapban azonban számuk már havonta 590-re emelkedett az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint.
 
tovább
Te is beleszaladhatsz a NAV csapdájába - ez lehet az oka?
2012.06.27

Nem kell érteniük az adóügyekhez az adóhatóság vezetőinek, egyedül a felsőfokú végzettség lesz a kötelező előírás számukra - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló törvénymódosító javaslatból, amelyről a tervek szerint a mai ülésén határoz az Országgyűlés. Az Európai Bíróság múlt hét csütörtöki döntése ismét felveti azt a kérdést, hogyan lehet felelősen dönteni adóhatósági ügyekben, amikor nem elvárás a határozatokat jegyző osztályvezetőkkel, főosztályvezetőkkel szemben, hogy adóügyi végzettséggel rendelkezzenek.
 
tovább
Mindenki bank- és telefonszámlájában turkálhat az adóhatóság
2012.06.27

Célzott ellenőrzés nélkül szerezhet információkat az adóhatóság a magánszemélyek és a vállalkozások telefonálási és bankolási szokásairól. A telefonhívásokra, sms-ekre, pénzügyi tranzakciókra a jövőben kivetendő adóterhek megfizetését ugyanis csak úgy lehet ellenőrizni, ha a revizorok betekintenek az ügyfelek számláiba.
 
tovább
 
 
  Szeretném jelezni, hogy nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Különösen tetszett, hogy egy hétvégén írt email-re is gyorsasággal válaszoltak és a következő héten már el tudtak fogadni. Szimpatikus és megbízható csapat, nyugodtan bíztam cégügyeimet a Cégüzlet Kft. - ra.
Még egyszer köszönöm és gratulálok a weblapjukhoz is!

Üdvözlettel:
Kaffai Szabolcs
EVÁ-s cégre volt szükségem és a Cégüzlet Kft. segített számomra ideális céget találni. Gyors ügyintézés, megbízható cég! Ajánlani tudom mindenkinek. - Szombathely
Szakértelem, precízség, pontosság, gyorsaság = CÉGÜZLET Kft.
Mindent köszönök!
A beszélgetés során teljes körű tájékoztatást kaptam arról, hogy hogyan készítsem fel, mikor érdemes és mennyit ér az általam tulajdonolt vállalkozás. Valamint lehetőséget, hogy elmondhassam - mint jelentkező - az én elvárásaimat. Kiso Kft.
Ezúton szeretném megköszönni csapatuk gyors és precíz munkáját. Messzemenőkig meg vagyok elégedve szakszerű munkájukkal.

Köszönettel: Kisgyörgy Krisztina
 
  ugrás a lap tetejére Egy biztos pont az üzleti világban Általános szerződési feltételek  
       
  Cégüzlet kft. 2010©

Központi elérhetőség:
1137 Budapest
Radnóti Miklós út 38. 3em. 14.
(23 kaputelefon)
Ügyfélszolgálat:
Hétfőtől - péntekig: 08.00-17.00
tel: +36 1/787-0804
Fax : +36 1/784-3303
ceguzlet@ceguzlet.hu